logo doorzichtig Véronique Hooghe advocaat logo blauw lichtblauw

25 jaar Ervaring – Juridische kennis en Expertise – Empathie en inlevingsvermogen – Communicatie skills – cliënten top reviews – werkterrein Vlaanderen

ALCOHOLCONTROLE POLITIE

Ik ben gespecialiseerd in:

Strafrecht – Verkeersrecht – Politierechtbank – Salduz 3 – Verhoren – Pro Deo – Erkend Bemiddelaar

ALCOHOLCONTROLE POLITIE  ADVOCATENKANTOOR AANGESLOTEN BALIE KORTRIJK / BALIE BRUGGE │ ADVOCAAT-HOOGHE.BE

Alcoholcontrole politie

alcoholcontrole politie controle alcohol wettelijke toegestane limieten weigeren een alcoholtest weigeren bloedtest af te laten nemen positief op alcohol in bloed ademEen alcoholcontrole, ook bekend als een ademtest of een ademalcoholtest, is een controle die wordt uitgevoerd door de politie om te controleren of bestuurders onder invloed van alcohol zijn. Bij een alcoholcontrole wordt de adem van de bestuurder getest op het alcoholpromillage. Dit wordt meestal gedaan met behulp van een ademtestapparaat, zoals een alcoholtester of een ademalcoholanalyseapparaat.

De politie kan bestuurders willekeurig aanhouden en vragen om mee te werken aan een ademtest.
Als het alcoholpromillage hoger is dan de wettelijk toegestane limiet, kan dit leiden tot boetes, rijontzegging, educatieve maatregelen en andere strafrechtelijke consequenties. Alcoholcontroles worden uitgevoerd om de verkeersveiligheid te bevorderen en rijden onder invloed te voorkomen. Reken op mijn juridische expertise.

› Advocaat aanvragen na positieve ademtest of ongeval door alcohol?

"Een advocaat aanvragen, doe je beter vroeg dan laat. Door je juist en tijdig juridisch advies te geven, helpen wij je problemen te vermijden."

5 sterren geel goede beoordelingen pro deo aanvragen goede advocaat goede strafrechtadvocaat top advocaat goeie advocaat

Alcohol wettelijke toegestane limieten ...

alcohol tester alcohol controle politie advocaat raadplegen weigeren staalafname geen geijkt toestel digitale meting blaastest alcoholtest controle verkeer alcohollimieten alcoholgrenzen rijden auto besturen voertuig

Er gelden in ons land specifieke wettelijke limieten voor alcohol in het verkeer. Voor bestuurders van personenauto’s en motorfietsen is de maximale toegestane hoeveelheid alcohol in het bloed (gehalte) 0,5 promille (0,22 milligram per liter uitgeademde alveolaire lucht). Voor beginnende bestuurders, professionele bestuurders, en bestuurders van zware voertuigen zoals vrachtwagens en bussen, gelden strengere limieten: maximaal 0,2 promille (0,09 milligram per liter uitgeademde alveolaire lucht).

Het is echter belangrijk op te merken dat zelfs als het alcoholgehalte in het bloed onder deze limieten blijft, het nog steeds invloed kan hebben op de rijvaardigheid en het reactievermogen van een persoon. Het is altijd het beste om nuchter achter het stuur te zitten om de veiligheid van uzelf en andere weggebruikers te waarborgen. Reken op mijn juridische interventie.

› Advocaat aanvragen na alcohol controle politie?

Alcoholcontrole? Weigeren een ademtest / blaastest / bloedtest af te laten nemen?

bloedstaal alcohol controle weigeren alcohol test adem test bloedafname drugstest weigeren politiesecretariaat politiekantoor weigeren om mee te werken

Als een persoon weigert om een blaastest af te leggen wanneer daarom wordt gevraagd door de politie, kan dit verschillende gevolgen hebben, afhankelijk van het rechtsgebied. Het weigeren van een ademtest of een alcoholtest / bloedtest is strafbaar en kan het leiden tot juridische consequenties. De politie kan bijvoorbeeld besluiten om de persoon te arresteren en naar het politiebureau te brengen voor een verdere controle of een bloedtest, om zo het alcoholgehalte vast te stellen. Het weigeren van een blaastest kan ook resulteren in administratieve sancties, zoals een rijverbod, boetes, en zelfs het intrekken van het rijbewijs. Het is altijd als u te maken krijgt met een situatie waarin u gevraagd wordt om een blaastest af te leggen en u twijfelt of weigert. Reken op mijn juridische tussenkomst.

› Geweigerd om een ademtest / blaastest / bloedtest af te laten nemen?

Pro deo advocaten aanvragen kan hier!

pro deo zoeken juridische hulp nodig

Als je niet over voldoende financiële middelen beschikt om een advocaat te betalen, kun je in aanmerking komen voor juridische bijstand van een pro deo advocaat. 

  1. Pro deo advocaten zoals ik, kunnen verantwoordelijk zijn voor het toekennen en het regelen van juridische bijstand voor personen met beperkte financiële middelen.
  2. Leg uit wat je situatie is en waarom je denkt in aanmerking te komen voor pro deo bijstand. Je zal gevraagd worden om documenten aan te leveren die je financiële situatie aantonen, zoals loonstroken, bankafschriften, bewijs van uitkeringen, etc.
  3. De pro deo advocaat zal je aanvraag beoordelen en beslissen of je in aanmerking komt voor pro deo bijstand. Als je aanvraag wordt goedgekeurd, zal de pro deo advocaat je bij te staan in je juridische kwestie.
  4.  Bespreek de zaak met mij. Zorg ervoor dat je alle relevante informatie met mij, de advocaat deelt, zodat hij of zij je optimaal kan bijstaan.
armoede geen inkomen geldproblemen prodeo nog geen advocaat pro deo

Het is belangrijk om tijdig contact op te nemen met een pro deo advocaat en alle benodigde documenten te verzamelen om een vlotte afhandeling van je aanvraag te bevorderen.

› Ik kan optreden voor jou als pro Deo indien je aan de voorwaarden voldoet.

Steeds tot jouw dienst! – Pro Deo Advocaat Véronique Hooghe –

advocaat hooghe goede advocaat› Zie mijn online beoordelingen en recensies om de ervaringen van andere cliënten te bekijken …

CONTACT

HOOGHE ADVOCATENKANTOOR
BTW BE 0818.575.773
Advocaat Véronique Hooghe
Burgemeester Bruneellaan 14,
8531 Harelbeke (Hulste)

+32 497 455 292

JURIDISCH ADVIES & BIJSTAND BIJ

© 2024   |   ADVOCAAT-HOOGHE.BE  ・  Privacy Policy    |    Cookie Policy    |    Terms & Conditions